Analyse
Rapporten
CVR Transcript
Multimedia
Overige documenten
Downloads
Forum
Links
 

Kan Tenerife opnieuw gebeuren?

Deze vraag kregen we eens van een bezoeker. En we zullen proberen deze vraag zo eerlijk mogelijk te beantwoorden. We willen niet speculeren, alleen wijzen op wat er in het verleden gebeurd is.

Voor de beantwoording van deze vraag gaan we terug naar 1 April 1999, net na 2 uur in de morgen. Iets meer dan 22 jaar na Tenerife. Het gebeurd op Chigago O' Hare International. Een Boeing 747 van Korean Air, met het vluchtnummer 36, en een Boeing 747 van Air China, vluchtnummer 9018 gingen samen op 3 seconden afstand, of in feet, 80 feet, langs 'Tenerife'.

Net na de 2 uur in de morgen land Air China 9018 op baan 14R. Nadat ze geland zijn krijgt de Korean Air toestemming op klaar te gaan staan om te vertrekken, ook op baan 14R. Nadat de Air China uitgerold is, verlaat deze de baan bij afslag T10. Ze krijgen de instructie om op taxiway Kilo te taxien, en baan 27 over te steken. Dat doen zij echter niet, maar zij taxien terug naar baan 14R. Ondertussen heeft de toren de Korean Air toestemming gegeven om op te stijgen. Deze doet dat, maar de gezagvoerder schrikt hevig als hij opeens de Air China de baan op ziet komen. Hij probeert eerder op te stijgen dan normaal, en stuurt dan meteen naar links. Het lukt. De passagiers en de bemanning gaan op 3 seconden/80 feet, langs Tenerife. De tekening hieronder, gemaakt met behulp van FS2004, zal het één en ander verduidelijken.

 

De Amerikaanse organisatie NTBS, maakte een reconstructie van het gebeurde, klik hier om de reconstructie* te bekijken.

*The graphical reconstruction utilizes available data from the Flight Data Recorders aboard each aircraft as well as a recording of Air Traffic Control transmissions made during the incident. The audio information is NOT from the Cockpit Voice Recorder of either aircraft. The visibility conditions during the incident are approximated in the reconstruction and may not be the actual conditions at the time of the incident. The reconstruction does not model the effects of takeoff/landing lights on either aircraft.

Dit is één voorbeeld van een gebeurtenis met veel overeenkomsten met de ramp op Tenerife. Er zijn er zo meerdere gebeurd. Bekijk hiervoor de Powerpoint Presentatie, ook gemaakt door de NTBS, over meer startbaanongelukken.

Klik hier om deze te bekijken.