Analyse
Rapporten
CVR Transcript
Multimedia
Overige documenten
Downloads
Forum
Links
 

Hoe KLM de aansprakelijkheid op zich nam

Veel leugens zijn de wereld in gestrooid over de ramp op Tenerife. Misschien zijn de meeste leugens wel gestrooid op dit punt. Hoe KLM de aansprakelijkheid op zich nam. Op verschillende fora op internet kom je vaak uitspraken zoals: 'KLM zal dat wel weer handig geregeld hebben' tegen. Ongegronde en onbewezen uitspraken.

Veel, ontzettend veel leugens zijn de wereld in gestrooid over de ramp op Tenerife. Misschien zijn de meeste leugens wel gestrooid bij dit punt. Hoe KLM de aansprakelijkheid op zich nam. Op verschillende fora op internet kom je vaak uitspraken zoals: 'KLM zal dat wel weer handig geregeld hebben' tegen. Onzin.

*Voor elk slachtoffer is in principe 58.000 dollar uitgekeerd. Dit bedrag is niet zomaar tot stand gekomen. Het staat in een verdrag dat in Warschau 1929 gesloten is, en in 1976 op Malta is aangescherpt.

 *KLM raad alle nabestaanden aan om juridisch advies in te winnen bij derden. De kosten zijn voor de vliegmaatschappij. Ook wordt er dringend gevraagd dat de slachtoffers zelf een advocaat in armen nemen, die ook door KLM betaald wordt. Van die mogelijkheid maken veel mensen gebruik.

*Hoewel het minimum bedrag 58.000 dollar was, komt dit maar 161 keer voor. Absoluut gezien nog veel, maar relatief zelfs weinig. Er komt ook een bedrag voor van 400.000 dollar het gaat om een nabestaande van een omgekomen kostwinner. Ook het bedrag van 600.000 dollar komt voor, het gaat om 2 jonge kinderen, die nu door de familie grootgebracht zullen moeten worden.

*Er is een familie die moeilijk te benaderen is, door het immense verdriet dat hen is overkomen. Via een contactpersoon komt KLM toch te weten dat een familielid graag naar Australie zou reizen, om daar familie te ontmoeten, er wordt een retourticket gegeven.

*Werkelijk alles mag worden gedeclareerd. Zo is er een voorbeeld van een vrouw die er achter kwam dat ze 10 pakken koffie meer had gebruikt, in de week na het ongeluk, KLM heeft niet moeilijk gedaan, en de supermarktbon betaalt.

Dit zijn enkele voorbeelden. We hebben met deze voorbeelden duidelijk willen maken dat KLM het netjes heeft opgelost.