Analyse
Rapporten
CVR Transcript
Multimedia
Overige documenten
Downloads
Forum
Links
 

 Artikel uit Het Parool

Onderstaand artikel publiceerde 'Het Parool' een dag na het ongeluk, maandag 28 maart 1977
Na botsing Jumbo’s 249 slachtoffers in KLM-toestel

 Vliegramp: al 560 doden

 (van onze speciale verslaggever BERT BOMMELS)

TENERIFE — De grootste ramp in de ge­schiedenis van de luchtvaart heeft gistera­vond op het Canarische eiland Tenerife aan zeker 560 mensen het leven gekost. Daarbij zijn alle 249 inzittenden van de KLM-jumbo „Rijn".

De ramp voltrok zich om vijf over zes Nederlandse tijd in enkele ogenblikken toen de KLM-jumbo die net zijn startsnelheid had bereikt in botsing kwam met een jumbo van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij PANAM met 381 passa­giers en een bemanning van 25.

Het Amerikaanse toestel dat zich op de taxi baan, parallel aan de startbaan bevond, moest uitwijken omdat de taxi-baan vol stond met een file vliegtuigen die net als de KLM jumbo en het Amerikaanse toestel waren uitgeweken van de luchthaven Las Palmas na­dat zich daar een bomexplosie had voorgedaan.

Door de uitwijkmanoeuvre kwam de Amerikaan op de startbaan terecht net op het moment dat de KLM-jumbo in volle vaart kwam aanrazen. De Ameri­kaanse gezagvoerder die het KLM-toestel op het laatste moment m de mist zag aankomen, probeerde nog zijn vliegtuig weer naar links te sturen, maar zijn poging heeft niet mogen ba­ten De KLM-Boeing ramde het Ameri­kaanse toestel schuin van voren. Daar­op volgden erge explosies in de volle brandstoftanks en binnen enkele se­conden stond het KLM toestel in lich­terlaaie. Het zou ruim twee uur blijven branden.

Volgens de heer F A Reijsen van de Rijksluchtvaartdienst, die meteen van­morgen aan zijn onderzoek op Tenerife begon heen niemand in het KLM-toestel de kans gekregen eruit te ko­men- Van de inzittenden vaa het Paa-hm toestel hebben tientallen, onder wie zeven bemanningsleden, de klap overleefd.

Crisiscentrum

Onmiddellijk na het bekend worden van de ramp om zeven uur gisterenavond werd door de KLM en het reisbureau Holland International een cri­siscentrum ingericht waarnaar familieleden van de slachtoffers konden bellen. Tot bij elf uur bleef het juiste aantal slachtoffers onbekend, maar toen kon KLM-president-directeur Orlandi officieel bekend maken be­richt te hebben ontvangen dat alle inzittenden van het Nederlandse toes­tel waren omgekomen.

Behalve 14 bemanningsleden waren er 235 vakantiegangers aan boord, waarbij 204 volwassenen, 25 kinderen en 6 baby's Het merendeel was af­komstig uit Nederland. Veelal zijn het gezinnen of groepjes die bij elkaar horen Ze hadden allemaal hun reis geboekt bij de organisatie Holland International (HINT)   -

Om half elf gisteravond is een extra KLM-toestel naar Tenerife vertrokken met deskundigen van de KLM, mensen van de Rijksluchtvaartdienst en de Rijkspolitie om behulpzaam te zijn bij de afwikkeling en identificatie van de slachtoffers. Ook zal in samenwer­king met de Spaanse en Amerikaanse luchtvaartautoriteiten een onderzoek starten naar de oorzaak. Niemand bij de KLM durft zich wat dit betreft aan een voorspelling te wagen. “Er is spra­ke van een afschuwelijke fout” wilde een KLM-woord voerder alleen maar kwijt

Bomaanslag

De kranten op de Canarische eilan­den brachten vandaag het nieuws van het ongeluk met grote koppen. Uitvoe­rig werd aandacht besteed aan de indirecte aanleiding van de ramp, de bomaanslag op het vliegveld Ganda, die wordt toegeschreven aan de separatis­tische beweging, die op de Canarische eilanden al een poosje actief is. Door de aanslag, waarbij zeven mensen werden gewond van wie enkelen ern­stig, moesten de vele tientallen toestel­len die dagelijks op Gran Canaria lan­den uitwijken naar Tenerife, waardoor een chaotische toestand ontstond op het vliegveld.

Vanmorgen om zeven uur Neder­landse tijd arriveerde op Tenerife al een deel van de uitgebreide Nederlandse onderzoekdelegatie. In deze delegatie bevond zich een groot aantal deskundigen van de KLM en de Rijksluchtvaartdienst, van de tour­operator Holland International en van de Rijkspolitie. De politiemannen wa­ren meegekomen om samen met dr. Schoonheid, hoofd van de medische dienst van de KLM, te pogen de slacht­offers te identificeren. ..Het belangrijkste voor ons is het vinden van de bekende zwarte doos met de conversatie tussen de gezag­voerder van het KLM-toestel en de verkeerstoren van Tenerife,” aldus vanmorgen een Nederlandse official op Tenerife.

bron: Het Parool, 28 maart 1977